Рубрики: |
Випічка
Весільні хліби |
---|---|
Населений пункт: | с. Залиман, Балаклійський район, Харківська область |
Респонденти: | Косенко Марія Андріївна (1927) |
Збирачі: | Наталія Олійник |
Дата запису: | 17.02.2022 |
Транскриптори: | Наталія Олійник |
Різки пекли? Гільце робили?
Бачіла і сама ліпила. Прісне кісто розкатували, ріжуть один край стьожички, а тоді на палички і обмотують кругом.
З чого робили різки?
Із вишні гілочок наріжуть, намотають кісто, а тоді в гарбуз (різки, що втикали у гарбуз називали гільцем – Н.О.). Гарбуз такий здоровий, в гарбуз навстромляють. І навішають всього разного, прикрасять. І ото дітвора, та і старі, рот роздяве, ждуть, поки гільця дадуть.
Що вішали на різку?
Бомага жата, канхвети, бублики.
Коровай калиною прикрашали?
Калину обізатєльно, а як же. Без калини це не коровай.