У нас одну брали з Сакунихи

Рубрики: Весілля

Снідання

Післявесільні викупи та розваги ("Житниця")
Населений пункт: с. Засулля, Роменський район, Сумська область
Респонденти: Даценко Катерина Іпатіївна (1949), Коренєва Ніна Олексіївна (1948), Волохова Ольга Іванівна (1949), Євенко Галина Григорівна (1940), Прийма Ніна Григорівна (1956), Сайко Анастасія Василівна (1956), Кліщенко Катерина Михайлівна (1959), Дремова Раїса Володимирівна (1949)
Збирачі: Вікторія Гавриленко
Дата запису: 07.07.2021
Транскриптори: Вікторія Гавриленко

У нас одну брали з Сакунихи. А в них хата, ну така низенька, під желізом була. А в мене батько невеличкий був, ну більший, конєшно, мене. Вони підсадили батька й він по тій хаті виліз і сів коло верха, й сидить. А тут снідальниці. Скільки це реготу було. Скільки це було… Як той дід туди зліз, на ту хату? Снідальниць стрічали. А тоді колосівку палили ту, шо на свайбі стояла. Терницю той, жлукто. Ото оте жито з остюками з усим ото батькові, матері, в штани отуди понасипали, то той, остюки. Хоч терпи, хоч не терпи.

Ну в нас тоже, в дев’яносто першому році видавали заміж дочку. Тоже в нас на другий день після свадьби і чоловіка, й мене посадили на візок, на візок понакладали кирпича, і оце везуть по всій вулиці. Він бідний і почки, мабуть, повідбивав, а зверху мене кинули, попередівали так. Ви знаєте, які ж бувають.