Тоді, як раньше, шо ми готовили

Рубрики: Випічка

Вечірники
Населений пункт: смт. Липова Долина, Липоводолинський рай, Сумська область
Респонденти: Курочка Надія Леонтіївна (1939), Бакум Ганна Олексіївна (1939)
Збирачі: Вікторія Гавриленко
Дата запису: 26.10.2019
Транскриптори: Вікторія Гавриленко

Перед Різдвом як готовиться, шо готовити на стіл?

Тоді, як раньше, шо ми готовили, після войни, не було ж. Нема згадать, у нас дитинства не було.

Колядувати в дитинстві не ходили?

Я не ходила, а до матері та до батька до хрещеного вечерять носила.

Це шостого січня?

Да, да, це до хрещених можна, чи там до бабусі, якшо єсть така бабуся. Тепер же ж гроші дають, а тоді шо. Оладок або…Пиріжок як хто пік. Це пиріжок, а то так коржик там якийсь, маторженичок.

Що несли на вечерю, яку страву?

Хлібину і пиріжків, мати ж було… Житніх. Хоч житніх, а воно таки ж пиріжки. А мати ще дасть там якусь і копійку. І назад же тоже ж хлібину давали. Ну да, обміняли хліб. … В мене хрещена скупенька була, ну по-сусідському, було, ото п’ять копійок дасть. А хрещений (оце шо брат в мене двоюрідний), рідний дядько, материн брат, той і грошину дасть і канхветів.

Слухати аудіо

0:00 0:00
100