Ну скільки нас, ну десять дванадцять чоловік

Рубрики: Ігри рухливі
Населений пункт: смт Дворічна, Дворічанський район, Харківська область
Респонденти: Толкачова Катерина Василівна (1928), Погрібняк Ганна Миколаївна (1923), Кутько Катерина Федорівна (1938), Чернущенко Ольга Михайлівна (1943), Перепелиця Марія Свиридівна (1928), Лук’янцова Анастасія Григорівна (1923)
Збирачі: Галина Лук'янець
Дата запису: 01.06.1992
Транскриптори: Вікторія Гавриленко

Ну скільки нас, ну десять дванадцять чоловік, скільки було.

Як вони становляться?

Ну як становляться? Ті, шо б’ють, стають тут же ж, на цьому місці. А ті, шо в поле йдуть, ті становляться там по полю всі, розкидані, хто де стане. І от в яку сторону впаде мяч, напримєру, у лєвий угол, хто його бере, той мяч, той кидає сюда його, до цих же, хто б’є тут. Дві команди, розбивались на дві команди. І от єслі, напримєр, кидають відтіля мяч, а я вловила цей мяч, значить ми продолжаєм іграть ще. А єслі вони кинуть мяч, напримєр, і ударять мене, попадуть, ударять – знач вони мене вибили з поля, з ігри. Я вибуваю з ігри. І тоді я вже сидю чи стою там, чи шо роблю, поки вони аж виб’ють іще когось, шоб мене взяли на замєну.

Вони домовляються вибити когось конкретно

Да.

А якщо в іншого попадуть, тоді що?

Воно не щитається, так ігра і продолжається. Знову ж ми б'єм, а ті в полі знову ж. А єслі вони виб'ють кого вони намітили, значить тоді вже я вибуваю з ігри.