Рубрики: |
Традиційна кухня
Весільне застілля |
---|---|
Населений пункт: | с. Ямне, Великописарівський район, Сумська область |
Респонденти: | Доценко Марія Андріївна (1941), Єпанчинцева Ганна Костянтинівна (1933) |
Збирачі: | Вікторія Гавриленко |
Дата запису: | 07.03.2016 |
Транскриптори: | Вікторія Гавриленко |
Що готували на весільні столи?
Усе. Хто багатший, у того й столи аж репаються од усього. А в кого бєдность… Дома готовили, так як і сичас: і м’яса́, і хто кабана вигодує, кабана заріже на свайбу, і холодці, і мнясо, і ковбаса своя, по-разному ж люди жили. Хто багатший, у того й повні столи. Хто бєдний – у того бєдность. Поняла? Ото так.
Чи свекруха якось приймала невістку?
Ні, цього ні. Шоб назвати матір’ю. Кажуть, ото як назве матір’ю, то вже вона й зватиме. А як переступе вже поріг, не назве матір’ю, то вже їй трудно буде назвати матір’ю, вона не насмілиться, не насмілиться.